Drinkbaar Water

Water is essentieel voor het leven zelf. In religie en de grote filosofieën wordt het gezien als een zuiveraar en symbool van zuiverheid. Op een dagelijkse basis fungeert het als een katalysator die invloed op elk aspect van ons leven. 

Echter een miljard mensen heeft nog steeds een gebrek aan toegang tot veilig water en meer dan 2,5 miljard gebrek aan toegang tot adequate sanitaire voorzieningen. Er bestaat een duidelijke correlatie tussen de toegang tot veilig water en de economische ontwikkeling. Geschat wordt dat tegen 2025 meer dan de helft van de wereldbevolking zal worden geconfronteerd met water-gebaseerde kwetsbaarheid.  Het verslag uit 2009 “Charting Our Future Water” suggereert dat de vraag naar water tegen 2030 de levering meer dan  50% zal overschrijden binnen de binnen de ontwikkelde regio’s van de wereld

 

De oorlogen van morgen zullen gevoerd worden voor water. 
OSMTH doet zijn deel op twee belangrijke manieren:

door het verstrekken van waterputten in India en Pakistan, waar de toegang tot water een probleem is. De kostprijs om één put te boren bedraagt 300€, welke een dorp zal voorzien van veilig drinkbaar water, en verlicht de last van vrouwen en kinderen die als taak hadden om containers vol water kilometers ver te dragen en dat meerdere keren per dag.

  • door het verstrekken van waterputten in India en Pakistan, waar de toegang tot water een probleem is. De kostprijs om één put te boren bedraagt 300€, welke een dorp zal voorzien van veilig drinkbaar water, en verlicht de last van vrouwen en kinderen die als taak hadden om containers vol water kilometers ver te dragen en dat meerdere keren per dag.
  • bewustmaking – betekent via dergelijke als deze website, workshops en mond-tot-mond reclame;
Scroll to Top